Det å løre deg å administrere din personlige økonomi er viktig å sørge for at kontoen din alltid er i pluss. I stedet for å stole på kredittkortselskaper eller långivere med høye renter, kan du unngå disse kostnadene i første omgang, ved å bruke pengene dine klokt.

Mange av regningene som du må betale hver måned kan du flytte betalingsdatoen for. Dra nytte av dette faktum! Det ideelle tidspunkt for når du skal betale dine regninger vil avhenge av din individuelle situasjon. Du kan for eksempel finne det praktisk å legge alle dine forfallsdatoer tett sammen. På den annen side kan det passe budsjettet ditt bedre om du sprer dem ut over hele måneden. Ta kontakt med for eksempel banken din for å endre betalingsdatoen for boliglånet ditt.

Et opplagt tips for å få en god personlig økonomi er å være bevisst på hvor mye penger du bruker hver måned, og hva du bruker pengene dine på. Uten denne oversikten er det også vanskelig å vite hva som er problemet i din personlige økonomi, og hvorfor du eventuelt havner opp i økonomiske problemer. En god kontroll er første steg til ien ryddig og god økonomi.

Ikke investere pengene dine i noe du ikke forstår. Finansielle rådgivere er her for å hjelpe deg å ta gode beslutninger, men mange er bare opptatt av egen provisjon, eller har liten greie på investeringer. Iblant kan den beste måten å bli rik på være å holde seg til det du vet, og gjøre hva du er god til. Begynn med å gjøre noen undersøkelser om ulike investeringsalternativer før du tar skrittet ut og investerer dine oppsparte penger. En god huskeregel er at du ikke skal ta tips om for eksempel eiendomsinvesteringer av en som ikke investerer sine egne penger i eiendom. Dette gjelder selvfølgelig også for aksjer og andre aktivaklasser. Uten å investere egne penger er en rådgiver heller ikke kapabel til å gi gode råd.

De fleste banker tilbyr deg å benytte nettbank gratis. De fleste bruker i dag allerede nettbank for å gjennomføre betalingen av sine regninger, men det er noen som fortsatt betaler noen av regningene sine i banken. De fleste online banktjenester lar deg betale regninger, overføre penger og holde orden på pengene som kommer inn og ut av kontoene dine. Ved å betale regninger gjennom nettbanken vil du spare penger ved lavere betalingsgebyrer i forhold til å betale regningene dine i banken. Nettbanktjenesten er i tillegg ypperlig til å holde oversikt over hva du bruker penger på, ettersom du enkelt kan gå inn og sjekke bevegelsene på kontoen din når du vil.

Planlegg måltidene dine for en uke fremover og gå i butikken kun en gang i uken. Ved å planlegge innkjøp for en uke av gangen kan du spare penger. Det krever at du planlegger måltidene dine, og gjør at du kan handle fornuftig. I tillegg til at det er billigere å handle ingredienser du kan bruke i flere måltider, sparer man i tillegg masse på å unngå småhandling av ting man egentlig ikke trenger. Når man går i butikken ofte kjøper man ofte ting man ikke trenger. Det er veldig enkelt å raske med seg noe man får lyst på når man er å handler. Skriv i tilleg en detaljert liste over hva du skal handle før du går i butikken og hold deg til denne.

Samle alle lånene dine i én enkel betaling. Sjekk om det er et selskap som kan samle alle dine lån. Det vil gjøre ting veldig enkelt for deg. Kan du samle alle lånene dine i boliglånet ditt vil du spare mye på renteutgifter. Har du derimot flere smålån som du ikke får tatt inn i boliglånet, kan du allikevel samle disse i ett større forbrukslån. Du vil fortsatt spare noe renteutgifter ved å samle lånene.

Som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen er det å administrere sin personlige økonomi avgjørende for enhver voksen som må betale regninger og andre nødvendigheter som mat og dagligvarer. Husk tipsene i denne artikkelen slik at du kan unngå å opparbeide deg en stor gjeld du ikke greier å betale ned på en stund.



Leave a Reply.